“Recept”
Voorjaarstamppot met witlof, meiraapjes, andijvie en ham
Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-40 minuten
(Dit recept is uitgetest)
Ingrediënten:
- 1 kilo aardappelen (kruimig)
- 400 gram meiraapjes
- 300 gram andijvie
- 800 gram witlof
- 300 gram ham
- Klontje boter
- 2 el olijfolie
- 1 el grove mosterd
- 1 ½ dl warme melk
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
Schil en was de aardappelen en meiraapjes. Snij de meiraapjes in stukken. Kook de aardappelen en meiraapjes samen in water gaar in ± 20 minuten. Was en snij ondertussen de witlof in reepjes van 2 cm (verwijder de pit), en laat het uitlekken in een vergiet. Was en verwijder de lelijke bladeren van de andijvie en snij het in dunne repen. Snij de ham in blokjes. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de andijvie en witlof 5 minuten tot het slinkt. Giet de aardappelen en raapjes af. Stamp ze met melk en boter tot een romige puree. Schep de andijvie-witlofmengsel door de puree en roer de blokjes ham en mosterd erdoor. Verwarm de stamppot nog even goed door. En breng het gerecht eventueel nog op smaak met peper en zout.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)
Klinkt lekker