“Recept”
Ovenschotel met sperziebonen en ham
Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 750 gram sperziebonen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- 1 plak ham van 200 gram
- Zout
- Peper
- Paprikapoeder
- 1,5 eetlepel boter
- 2 dl zure room
- 2 eieren
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
Sperziebonen schoonmaken, wassen en in 15 minuten beetgaar koken.
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Ui en knoflook versnipperen en aanfruiten in boter.
Ham in blokjes van 1 cm snijden.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Ovenschaal in vetten met boter en de bodem beleggen met de plakjes tomaat.
Gefruite ui en knoflook mengen met de sperziebonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken.
Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas.
Dit mengsel over de sperziebonen doen.
Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven plaatsen tot een mooie korst bekomen is.
Serveertips:
Lekker met aardappelen.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: