Groente kookwijzer
Hier onder staan een aantal groentes, de gewichten zijn gebaseerd op één persoon
Groenten | Salade | Gekookt | Kooktijd |
Andijvie | 100 gram | 400 gram | 10-15 min. |
Asperges | 350-500 gram | 4-8 min. koken 15-20 min. nargaren | |
Bleekselderij | 100 gram | 250 gram | 15-20 min. |
Bloemkool | 1/4 | 7-10 min. | |
Boerenkool | 200 gram gesneden 400 gram stronk | 25 min. | |
Broccoli | 125 gram | 250 gram | 4-8 min. |
Chinese kool | 100 gram | 250-300 gram | 7 min. |
Doperwten | 500-750 gram | 10 min. | |
Kapucijners | 500-750 gram | 10 min. | |
Knolselderij | 100 gram | 200-250 gram | 20 min. |
Knolvenkel | 100 gram | 200 gram | 10-15 min. |
Koolraap | 250 gram | 20 min. | |
koolrabi | 1 stuk | 15-20 min. | |
Paksoi | 100 gram | 250-300 gram | 7 min. |
Peultjes | 100 gram | 200-250 gram | 7-10 min. |
Pompoen | 20 min. | ||
Postelein | 100 gram | 350 gram | 10 min. |
Prei | 450-500 gram | 10 min. | |
Raapstelen | 100 gram | 350 gram | 10 min. |
Rabarber | 250 gram | 10 min. | |
Bieten | 100 gram | 250 gram | Winter 2-3 uur Zomer 20-25 min. |
Rode kool | 75-100 gram | 250 gram | 20-25 min. |
Savooiekool | 250 gram | 7-10 min. | |
Schorseneren | 300-400 gram | 20-30 min. | |
Snijbonen | 100 gram | 200-250 gram | 15 min. |
Sperziebonen | 100 gram | 250 gram | 15-20 min. |
Spinazie | 125 gram | 400-500 gram | 5-10 min. |
Spitskool | 75-100 gram | 250 gram | 10-15 min. |
Spruitjes | 200-250 gram | 10-15 min. | |
Maïs | 1 stuk | 10-30 min. | |
Tuinbonen | 500-1000 gram | 15-30 min. | |
Witlof | 125 gram | 300-350 gram | Gesn. 10-15 min. Heel 20-25 min. |
Witte kool | 75-100 gram | 250 gram | 10-15 min. |
Wortels | 100-125 gram | 200-250 gram | 15-20 min. |