Kookwijzer

Groente kookwijzer

Hier onder staan een aantal groentes, de gewichten zijn gebaseerd op één persoon

Groenten Salade Gekookt Kooktijd
Andijvie 100 gram 400 gram 10-15 min.
Asperges 350-500 gram 4-8 min. koken 15-20 min. nargaren
Bleekselderij 100 gram 250 gram 15-20 min.
Bloemkool 1/4 7-10 min.
Boerenkool 200 gram gesneden 400 gram stronk 25 min.
Broccoli 125 gram 250 gram 4-8 min.
Chinese kool 100 gram 250-300 gram 7 min.
Doperwten 500-750 gram 10 min.
Kapucijners 500-750 gram 10 min.
Knolselderij 100 gram 200-250 gram 20 min.
Knolvenkel 100 gram 200 gram 10-15 min.
Koolraap 250 gram 20 min.
koolrabi 1 stuk 15-20 min.
Paksoi 100 gram 250-300 gram 7 min.
Peultjes 100 gram 200-250 gram 7-10 min.
Pompoen 20 min.
Postelein 100 gram 350 gram 10 min.
Prei 450-500 gram 10 min.
Raapstelen 100 gram 350 gram 10 min.
Rabarber 250 gram 10 min.
Bieten 100 gram 250 gram Winter 2-3 uur Zomer 20-25 min.
Rode kool 75-100 gram 250 gram 20-25 min.
Savooiekool 250 gram 7-10 min.
Schorseneren 300-400 gram 20-30 min.
Snijbonen 100 gram 200-250 gram 15 min.
Sperziebonen 100 gram 250 gram 15-20 min.
Spinazie 125 gram 400-500 gram 5-10 min.
Spitskool 75-100 gram 250 gram 10-15 min.
Spruitjes 200-250 gram 10-15 min.
Maïs 1 stuk 10-30 min.
Tuinbonen 500-1000 gram 15-30 min.
Witlof 125 gram 300-350 gram Gesn. 10-15 min. Heel 20-25 min.
Witte kool 75-100 gram 250 gram 10-15 min.
Wortels 100-125 gram 200-250 gram 15-20 min.