“Recept”
Bloemkool: Hoe maak je die klaar!!!
Categorie: Bijgerecht, Groente
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- Zout
- Nootmuskaat
Bereidingswijze:
Snij de buitenste bladeren van de bloemkool en snij de bloemkool in roosjes. Was de bloemkoolroosjes en doe vervolgens de bloemkool in een pan met een beetje water. Kook de bloemkool met een snufje zout in 7-10 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en breng het op smaak met nootmuskaat.
Serveertips:
- Kook eerst het water voor je de bloemkool in de pan doet. Dat is: Tegen het veloren gaan van vitamines.
- Vang het vocht op tijdens het afgieten, en maak hier je saus van.
Nog meer tips:
Voor meer weetjes over “Bloemkool”
Zie ook andere recepten met “Bloemkool”
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)
Advertenties
Je wilt waarschijnlijk zeggen dat je de bloemkool pas in de pan moet doen als het water kookt.
Beste Wim, Je moet doen wat jezelf handig vindt natuurlijk. Bij het koken van groenten in water gaat een hoop van de vitamines verloren. Om dit zo min mogelijk te laten gebeuren is het inderdaad een goede oplossing om eerst het water te koken voor de groenten worden toegevoegd. Of je zou de groenten kunnen stomen, in een stoommandje. De bereidingswijze daarvan is iets langer (Stomen: ca. 12 – 14 minuten). Ik persoonlijk kook eerst het water en dan doe ik de groenten er in. Zodra het water dan weer kookt, kook ik de bloemkool 7 minuten. Bloemkool hoef je maar 7 à 10 minuten te koken, maar dat is natuurlijk persoonlijk hoe gaar je de groenten wilt hebben. Groetjes Marcel