“Recept”
Ovenschotel met snijbonen en ham
Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Oventijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten:
- 750 gram snijbonen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 200 gram ham (1 dikke plak)
- 100 gram geraspte kaas
- 2 ½ dl crème fraîche
- Paprikapoeder
- 2 eieren
- olijfolie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
Snij de punten van de snijbonen. Was de bonen en snij ze (schuin) met een scherp mes in ruiten of dunner, in repen. Kook de bonen in ongeveer 15 minuten beetgaar. Oven voorverwarmen op 200 graden. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in boter. Ham in blokjes van 1 cm snijden. Zongedroogde Tomaten grof snijden. Ovenschaal in vetten met olijfolie en de bodem beleggen met de tomaat. Gefruite ui en knoflook mengen met de snijbonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken. Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas. En dit mengsel over de snijbonen heen gieten. Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven zetten tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.
Serveertips:
Lekker met rijst of krieltjes en een salade met rucola.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)