Recept: Witlof met roombrie en spek

“Recept”

Witlof met roombrie en spek

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-40 minuten

Ingrediënten:

  • 4 grote struiken witlof  (of 8 kleintjes)
  • 8 plakken roombrie
  • 16 plakken rookspek
  • Zout
  • 1 el olijfolie

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze:

Maak de witlof schoon snijd ze doormidden en kook ze in een pan met weinig water en een beetje zout in circa 10 minuten beetgaar. Snijd intussen de roombrie in 8 plakken. Laat de struikjes witlof in een vergiet goed uitlekken en afkoelen tot lauw. Leg nu een plak roombrie op de witlof. (bij de kleine struikjes snij ze door midden en leg de roombrie er tussen). Wikkel rond elk struikje 2 plakjes rookspek,zodat er geen witlof meer te zien is. Vet een ovenschaal in en leg de spek/witlofrolletjes er naast elkaar in. Sprenkel wat olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de spek/witlofrolletjes in 25 minuten knapperig bruin.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie