“Recept”
Kool met geroosterd spek en blauwe kaas
Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten:
- 3 el. arachide- of zonnebloemolie
- 600 gram savooiekool of groene kool, in brede repen
- Zout
- versgemalen peper
- 100 ml vleesbouillon
- 250 gram ontbijtspek
- 150 gram blauwe kaas, verkruimeld
- 250 gram pitloze druiven
Bereidingswijze:
Verhit de olie en roerbak hierin de koolrepen. Voeg zout, peper en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten. Rooster de plakjes ontbijtspek krokant in een droge hete koekenpan. Schep de kaas en druiven door de kool. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek erop. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.
Variatietips:
Combineer savooiekool eens met spitskool. Neem in plaats van blauwe kaas zachte geitenkaas.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Boodschappen (nummer 1 – januari 2012)