Recept: Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

“Recept”

Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 3 el. arachide- of zonnebloemolie
  • 600 gram savooiekool of groene kool, in brede repen
  • Zout
  • versgemalen peper
  • 100 ml vleesbouillon
  • 250 gram ontbijtspek
  • 150 gram blauwe kaas, verkruimeld
  • 250 gram pitloze druiven

Bereidingswijze:

Verhit de olie en roerbak hierin de koolrepen. Voeg zout, peper en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten. Rooster de plakjes ontbijtspek krokant in een droge hete koekenpan. Schep de kaas en druiven door de kool. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek erop. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

Variatietips:

Combineer savooiekool eens met spitskool. Neem in plaats van blauwe kaas zachte geitenkaas.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Boodschappen (nummer 1 - januari 2012) Boodschappen (nummer 1 – januari 2012)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie