“Recept”
Goedgevulde preitaart
Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch
Aantal personen: 4
(Voor een ondiepe ronde bakvorm van 28 cm Ø)
Voorbereiding: 40 min.
Bakken: 40 min.
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 150 gram magere kwark
- 1 ei
- 5 el olie
- 1 tl zout
- 300 gram bloem en bloem om mee te bestuiven
- 1 tl bakpoeder
Voor de vulling:
- 1,5 kilo prei
- 3 el boter en boter om mee in te vetten
- Zout
- Peper
- 4 eieren
- 250 ml zure room
- Geraspte nootmuskaat
Bereidingswijze:
Vermeng in een kom de kwark met ei, olie en zout. Vermeng bloem en bakpoeder en kneed het met de kwarkmassa tot een elastisch deeg. Zet het op een koele plaats.
Maak de preien schoon en verwijder het donkere groen.. Snijd de preien in de lengte open en was ze grondig. Snijd ze in dunne ringetjes. Smelt de boter in een ruime pan en bak daarin de ringetjes prei. Breng op smaak met zout en peper. Giet vocht dat eventueel tijdens het bakken is ontstaan, af.
Verwarm de oven voor op 200 ˚C (heteluchtoven 180 ˚C). Vet een ondiepe ronde bakvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de vorm ermee. Vorm daarbij een opstaande rand.
Verdeel de prei over de bodem. Klop de eieren los met de room en breng goed op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet dit mengsel over de prei. Bak de preitaart ca. 40 minuten in de hete oven.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Onbekend