Recept: Witlof: Hoe maak je die klaar!!!

“Recept”

Witlof: Hoe maak je die klaar!!!

Categorie: Bijgerecht, Groente
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Witlof Hoe maak je die klaar!!!

Ingrediënten:

  • 700 gram witlof
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze:

Verwijder de lelijke bladeren en snij een stukje van onderkant van de stronkjes af. (In het witlof zit een kegelvormige pit die kan je voor of naar het snijden verwijderen, deze is hard en veroorzaakt de bittere smaak). Snij het witlof in repen van 1 á 2 cm en was de groente. Kook het witlof in een bodempje water met een beetje zout. En kook het witlof in 10 á 15 minuten gaar. Giet vervolgen de groente af in een vergiet. (Er komt veel vocht vrij naar het koken, laat het witlof even uitlekken). Maak de groente op smaak af met zout, peper en nootmuskaat.

Serveertips:

  1. Kook eerst het water voor je het witlof in de pan doet. Dat is: Tegen het veloren gaan van vitamines.
  2. Vang het vocht op tijdens het afgieten, en maak hier je saus van.

Nog meer tips:

Voor meer weetjes over “Witlof
Zie ook andere recepten met “Witlof

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Groente en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie