Recept: Voorjaarstamppot met meiraap en raapstelen

“Recept”

Voorjaarstamppot met meiraap en raapstelen

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten, Vegetarische
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-40 minuten
Voorjaarstamppot met meiraap en raapstelen

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen (kruimig)
  • 3-4 bossen raapsteeltjes (1 bos raapsteltjes is ongeveer 100 gram)
  • 500 gram meiraapjes
  • 300 gram pittige geitenkaas
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 liter water
  • Klontje boter
  • 1 el mosterd
  • 1 ½ dl melk

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen en meiraapjes. Snij de meiraapjes in stukken. Kook de aardappelen en meiraapjes samen in 1 liter water en het groentebouillontablet  gaar in ± 20 minuten. Was ondertussen de raapsteltjes goed in ruim water en laat het vervolgens in een vergiet uitlekken, of gebruik een slacentrifuge. Snij de kaas in blokjes. Giet de aardappelen en raapjes af. Stamp ze romig met melk en boter. Hak de raapsteeltjes fijn en schep ze door de puree. Roer de blokjes kaas en mosterd erdoor. Verwarm de stamppot nog even goed door. Serveer direct.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Stamppot, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s