A – B – C – D – E – F – G – H – I – J – K – L – M – N – O – P – Q – R – S – T – U – V – W – X – Y – Z
Agf wijzer Z
Met weetjes over Aardappels, Groente & Fruit
Zie ook Receptenwijzer
Met het A, B, C, tje aan de boven, & onderkant.
Loopt u zo door het alfabet.
Zeegroenten
Zeegroenten Zeekraal Zeegroenten hebben in tegenstelling tot andere groenten zout nodig om in leven te blijven. Vroeger werden deze groenten in het wild geplukt op zilte kustgronden en waren alleen plaatselijk verkrijgbaar, zoals in … Lees verder →
Zeekool
Zeekool Zeekool is een forse koolplant met kale stelen en blauw-groene bladeren. De groente groeit oorspronkelijk langs de kust van Frankrijk en Engeland. In Engeland is het een bekende groente. Zeekool wordt geteeld op opgehoogde … Lees verder →
Zeekraal
Zeekraal Zeekraal is een stengelgroente en bestaat uit vertakte, vlezige, groene of roodachtige stengeltjes. Zeekraal groeit oorspronkelijk langs de Noordzeekust en wordt alleen als jonge plant gegeten. De groente heeft een uitgesproken zoute, visachtige … Lees verder →
Zoete aardappel
Zoete aardappel of bataat Omschrijving: De zoete aardappel, ook bataat genoemd, is een tropisch knolgewas met als oorsprong Mexico. De zoete aardappel is geen familie van de gewone aardappel. Beide soorten zijn in de tijd van Columbus in Europa … Lees verder →
Zoete uien
Zoete uien Zoete uien komen van oorsprong uit Zuid-Amerika, waar ze erg veel gegeten worden. Maar ook in Nederland zijn deze lichtgele uien steeds meer in trek. En niet voor niets. Zoete uien hebben een mildere en zoetere smaak dan … Lees verder →
Zuurkool
Zuurkool Zuurkool is een geconserveerde groente. Door een natuurlijk proces wordt witte kool in 3 tot 8 weken omgezet in zuurkool. Fijngesneden witte kool wordt bestrooid met zout, in voorraadputten gelegd en afgedekt met plastic en een laag water. De … Lees verder →
Zwarte bessen
Zwarte bessen Zwarte bessen hebben een kenmerkende kruidige smaak. Ze groeien net als aalbessen aan trossen, maar worden meestal los verkocht. Het grootste gedeelte van de oogst gaat naar de verwerkende industrie. Zwarte bessen vormen namelijk een … Lees verder →
Zwarte nierbonen
Zwarte nierbonen Zwarte nierbonen komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De glimmende zwarte bonen worden wel in plaats van kleine bruine bonen gebruikt. Zwarte nierbonen zijn lekker in éénpansgerechten met ui … Lees verder →
Zie ook Receptenwijzer