Weetjes: Zeekraal

Zeekraal

Zeekraal

Zeekraal is een stengelgroente en bestaat uit vertakte, vlezige, groene of roodachtige stengeltjes.
Zeekraal groeit oorspronkelijk langs de Noordzeekust en wordt alleen als jonge plant gegeten.
De groente heeft een uitgesproken zoute, visachtige smaak.
De jonge malse stengeltjes  zijn verkrijgbaar vanaf april tot juli.
Vroeger werd zeekraal vaak verbrand.
De looghoudende as werd gebruikt als wasmiddel.
Verwijder van zeekraal de onderste stugge deel en was de groente snel in stromend koud water.
Blancheer de groente enkele minuten of roerbak de groente met ui.
Reken op ca. 100 gram per persoon.
De groente past uitstekend bij visgerechten.
Bij aankoop moet zeekraal vlezige stengeltjes hebben.
De groente is ca 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Voor meer informatie zie:

Zeegroenten

Zeegroenten Zeekraal Zeegroenten hebben in tegenstelling tot andere groenten zout nodig om in leven te blijven. Vroeger werden deze groenten in het wild geplukt op zilte kustgronden en waren alleen plaatselijk verkrijgbaar, zoals in … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Zeekraal
Voedingswijzer van “Zeekraal”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.