“Recept”
Grotchampignons met spruitjes en spekjes
Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-60 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram spruitjes
- 500 gram grotchampignons
- 100 gram katenspek (plakjes)
- 25 gram boter
- 1 el citroensap
- ½ tl tijm
- Peper
- Zout
Voorbereiding:
Spruitjes schoonmaken en wassen. In pan met weinig water en zout spruitjes in ± 10 à 15 minuten gaar koken. Intussen champignons schoonmaken. In pan met weinig water, citroensap en zout champignons in ± 4 minuten beetgaar koken. In vergiet spruitjes en champignons laten uitlekken. Katenspek in reepjes snijden.
Bereidingswijze:
In hapjespan boter verhitten en spekreepjes ± 5 minuten zachtjes bakken. Tijm, champignons en spruitjes erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend ± 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveertips:
Lekker met kip en aardappelpuree
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Onbekend