Weetjes: Reuzenchampignon en grotchampignon

Reuzenchampignon en grotchampignon

Reuzechampignon (Foto bron: kareldemooy.nl)
Grotchampignon (Foto bron: smulweb.nl)

De reuzenchampignon is een grote variant van de gewone champignon. De witte hoeden zijn groot en ideaal om te vullen.

De grotchampignon, ook champignon de Paris genoemd, wordt gekweekt op mergelachtige grond en wordt met een voetje geoogst. De grotchampignon heeft een gelere kleur dan de Hollandse champignons, bevat minder water en laat om deze reden minder vocht los tijdens de bereiding.

Recepten:

Reuzenchampignon
Grotchampignon

Voor meer informatie zie:

kleinerand

PaddenstoelenPaddenstoelen

Champignons, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood en shiitake Cantharel, weidekringzwam (mousseron), grotchampignons en morielje Paddenstoelen zijn in het verleden nogal eens onderwerp geweest van legenden en bijgeloof. Ze werden geheimzinnig … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.