Recept: Ovenschotel: kerriewitlof

“Recept”

Ovenschotel: kerriewitlof

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Oventijd: ca. 20 minuten
Ovenschotel kerriewitlof

Ingrediënten:

  • 800 gram witlof
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 200 gram ham (1 plak)
  • Zout
  • Peper
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 ½ el boter
  • 2 ½ dl zure room
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

Was en snij de witlof over de lengte door midden, snij de pit er uit en snij de witlof in repen van 1 cm. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit het in de boter glazig. Snij ondertussen de ham in blokjes. En de tomaten wassen en in plakjes snijden. Ovenschaal in vetten met boter en de bodem beleggen met de plakjes tomaat. Roerbak de witlof (ongeveer 5 minuten) met de gefruite ui en knoflook, en voeg de blokjes ham er aan toe. En breng op smaak met peper en zout. Verdeel het witlofmengsel over de tomaten. Eieren losroeren en mengen met kerriepoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas. Dit mengsel over de witlof heen gieten. Het gerecht ongeveer 20 minuten in de oven plaatsen tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.

Serveertips:

Lekker met een kipburger en gekookte aardappelen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie