“Recept”
Gevulde uien (#2)
Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Voorbereiden: ca. 35 minuten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Ingrediënten:
- 8 grote uien
- Zout
- 1 tomaat
- 1 courgette
- 200 gram champignons
- 1 bosje peterselie
- 2 el boter
- Peper
- 2 el broodkruim
- Vlokjes boter om mee te gratineren
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
Pel de uien. Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de uien daarin ca. 10 minuten tot ze een beetje zachter zijn.
Was intussen de tomaat en verwijder het kroontje. Was de courgette en snijd de uiteinden weg. Wrijf de champignons schoon. Snijd de tomaat, courgette en champignons in kleine blokjes.
Neem de uien met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uitlekken. Snijd van elke ui een dekseltje af. Hol de uien met een theelepel uit en laat een rand over van 1 cm dik. Snijd de binnenste van de uien en dekseltje klein. Was de peterselie en snijd klein.
Verhit de boter in de pan en voeg de groenteblokjes en de fijngesneden uien toe. Bak het mengsel tot de groente zacht zijn geworden. Breng ze op smaak met zout en peper. Roer tot slot de fijngesneden peterselie door het groenten-champignonmengsel.
Verwarm de oven voor op 200 ˚C (heteluchtoven 180 ˚C). vul de uien met het mengsel. Bestrooi ze met broodkruim en leg er botervlokjes op.
Zet de uien in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak ze 25 minuten. Verwijder na ca. 15 minuten het aluminiumfolie zodat de uien een mooie bruine bovenkant krijgen.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Onbekend