Recept: Abrikozen-cranberry-muffins

“Recept”

Abrikozen-cranberry-muffins

Categorie: Gebak, Koekjes, Cake, Ovengerecht
Aantal: 12 stuks
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 150 g boter
  • 250 g bloem
  • 2 flinke tl bakpoeder
  • 125 g suiker
  • 2 eieren (m)
  • 200 g zure room
  • 4 el abrikozensap (uit blik)
  • geraspte schil van 1 bio-citroen
  • 150 g abrikozen (uit blik)
  • 125 g gedroogde cranberries
  • 12 papieren bakvormpjes

Bovendien:

  • 4 volle el abrikozenjam
  • 2 tl gehakte pistaches

Bereidingswijze:

Boter smelten, enigszins laten afkoelen. Bloem met bakpoeder en suiker in een schaal mengen. Eieren door zure room, abrikozensap en citroenschil roeren. Boter erdoor mengen. De massa aan de bloem mix toevoegen en kort doorroeren. Abrikozen (2 helften wegleggen om te garneren) in kleine dobbelsteentjes snijden en samen met de cranberries (paar wegleggen om te garneren) door het deeg roeren.

Papieren bakvormpjes in de uitsparingen van een muffinblik zetten. Met deeg vullen. In een voorverwarmde oven op 175 graden(gas: stand 2-3, hetelucht: 160 graden) ca. 25-30 minuten bakken. Laten afkoelen.

Abrikozenjam verwarmen en de muffins hiermee insmeren. Met abrikozenpartjes, cranberries en pistaches garneren.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Onbekend

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Cake, Gebak, Koekjes, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie