Recept: Sinaasappelkwarktaart met aardbeien

“Recept”

Sinaasappelkwarktaart met aardbeien

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 180 minuten

www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 1/2 sinaasappel of perssinaasappel
  • 250 g aardbeien
  • 100 g biscuitjes
  • 25 g boter of margarine
  • 1 – 2 eetlepels aardbeienjam
  • ca. 250 g magere kwark
  • 100 g basterdsuiker
  • 1/8 l slagroom

Bereidingswijze:

Doe 1/4 l koud water in een kom en leg de blaadjes gelatine er een voor een in. Pers de sinaasappelhelft uit. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij 150 g aardbeien in kleine stukjes. Doe de biscuitjes in een plastic zak en knoop deze dicht. Rol met een deegroller over de biscuitjes, zodat ze verkruimelen. Doe de kruimels in een kom. Doe de boter of margarine in een pannetje en laat deze op zacht vuur smelten. Roer de gesmolten boter of margarine en de jam door de kruimels. Vet een kleine springvorm (doorsnede 18 cm) in met een beetje boter of olie. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk het goed aan. Doe de kwark in een kom. Roer 85 g basterdsuiker erdoor. Doe het sinaasappelsap in en pannetje en verwarm dit op zacht vuur totdat er een beetje damp afkomt. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het warme sinaasappelsap. Blijf roeren totdat er geen gelatine meer te zien is. Roer het sinaasappelsap door de kwark. Schep de stukjes aardbei erdoor. Klop in een kom de slagroom met 15 g basterdsuiker stijf met een mixer. Schep het kwarkmengsel door de slagroom. Schep het kwarkroommengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast in 3 uur stijf worden. Snij de rest van de aardbeien door en garneer hiermee de bovenkant van de taart.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Onbekend

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie