Recept: Broccoli aardappelschotel

“Recept”

Broccoli aardappelschotel

Categorie: Hoofdgerecht, Ovenschotels
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 750 gram broccoli
  • 750 gram aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie of 25 gram boter
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl zure room
  • 150 gram belegen kaas
  • 500 gram gehakt

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Giet ze dan af. Maak de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en was de roosjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de broccoliroosjes 5 minuten. Maak de uien schoon en snipper ze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Verhit in een pan de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze even mee. Voeg dan wat paprikapoeder, zout en peper toe. Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelschijfjes. Bestrooi ze met wat peper en zout. Schep dan de het gehakt erop en verdeel hierover de broccoliroosjes. Giet de bouillon in de schaal en schep de zure room op de broccoli. Bestrooi het met de geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie