“Recept”
Ovenschotel met kip en spruitjes
Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-40 minuten
Ingrediënten:
- 750 gram voorgekookte krielaardappeltjes
- 750 gram spruitjes
- 500 gram kipfilets
- 100 gram katenspek
- 50 gram geraspte kaas (belegen)
- 2 tl Provençaalse kruiden
- 2 ½ dl slagroom
- 4 el olie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
Maak de spruitjes schoon en was ze. En kook ze in water en met een beetje zout in ± 5 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af en laat ze uitlekken in een vergiet. Snij ondertussen het katenspek in reepjes en de kipfilets in blokjes. Bestrooi de kip met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Bak het katenspek en de kipfilets in de wok op een hoog vuur in 2 el olie bruin. Zet het vuur laat en laat het nog ± 5 minuten doorbakken. Schep de kip en het spek uit de pan. Verhit in de wok nog 2 el olie en bak de aardappeltjes op een hoog vuur omscheppend bruin. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Zet het vuur laag en bak de aardappeltjes nog ± 10 minuten. Voeg de spruitjes, kip en het katenspek toe aan de aardappeltjes en laat het mengsel door en door warm worden. Breng het nog eventueel nog op smaak met peper en zout. Doe dit over in een in gevette ovenschaal. Meng de slagroom met de kaas en verdeel dit over het gerecht. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is gekleurd.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)
Volgende week zaterdag gaan we dit recept proberen!
Dat is fijn om te horen Leo. Laat maar horen wat u er van vond
Heerlijke schotel