“Recept”
Roerbak snijbonen met kipfilet
Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
(Dit recept is uitgetest)
Ingrediënten:
- 350 gram kipfilet
- 500 gram snijbonen
- 2 el olijfolie
- 3 bosuitjes
- 2 sjalotjes
- Zout
- Peper
- 2 el sojasaus
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes Maak de snijbonen schoon en snijd ze met een mes in grove ruiten. Breng een pan met water aan de kook en kook hier in de snijbonen 3 minuten, spoel ze af in een vergiet met koud water. Verhit de wok met daarin 2 el olijfolie en bak de kipreepjes in ca.4 minuten rondom bruin. Maak intussen de sjalotjes schoon en snipper ze en was de bosui en snijd deze in stukjes van 4 cm. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de bosui en de snijbonen toe aan de kip en bak ze al omscheppende 5 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus en laat de snijbonen in ca. 5 minuten beetgaar worden.
Serveertips:
Lekker met gele rijst
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)
Lijkt me heel lekker ga ik een keer uitproberen! Groetjes Sandra