Weetjes: Zeekool

Zeekool

Bron: wadnu.nl

Zeekool is een forse koolplant met kale stelen en blauw-groene bladeren.
De groente groeit oorspronkelijk langs de kust van Frankrijk en Engeland.
In Engeland is het een bekende groente.
Zeekool wordt geteeld op opgehoogde zandbedden net als witte asperges.
Ook vindt de teelt soms plaats in donkere klimaatcellen.
De bleke, sappige stengel wordt als groente gegeten.
De stengels zijn 15 cm lang.
Zeekool heeft een verfijnde smaak die wat weg heeft van asperges.
In tegenstelling tot zeekraal en lamsoor is zeekool een wintergroente.
In de periode december tot april wordt de groente in kleine hoeveelheden aangevoerd uit Engeland.
Was de stengels en kook ze in water met zout 15 tot 20 minuten tot ze zacht zijn.
Reken op ca. 250 gram per persoon.
Eet ze met boter en iets citroensap of met hollandaisesaus.
Rauwe zeekool kan verwerkt worden in salades.
Zeekool is nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Voor meer informatie zie:

Zeegroenten

Zeegroenten Zeekraal Zeegroenten hebben in tegenstelling tot andere groenten zout nodig om in leven te blijven. Vroeger werden deze groenten in het wild geplukt op zilte kustgronden en waren alleen plaatselijk verkrijgbaar, zoals in … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Zeekool”
Voedingswijzer van “Zeekool”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.