Weetjes: Zwarte bessen

Zwarte bessen

Zwarte bessen IMG_1923

De Latijnse naam voor kruisbes is Ribes nigrum. Zwarte bessen hebben een kenmerkende kruidige smaak. Juist die donkere kleur maakt het een supergezonde fruitsoort, want de kleurstof is ook een goede anti-oxidant. Ze groeien net als aalbessen aan trossen, maar worden meestal los verkocht. Het grootste gedeelte van de oogst gaat naar de verwerkende industrie. Zwarte bessen vormen namelijk een belangrijke grondstof voor likeur en verschillende frisdranken.

Aanvoertijd:

Zwarte bessen zijn verkrijgbaar in Juli en Augustus.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse zwarte bessen:

  • Energetische waarde: 238 kJ (57 kcal)
  • Koolhydraten: 12,4 gram
  • Eiwit: 1,3 gram
  • Vet: 0,2 gram
  • Vitamine C: 177 mg
  • Vitamine B1: 0,05 mg
  • Vitamine B2: 0,045 mg
  • Calcium: 46,0 mg
  • IJzer: 1,3mg
  • Kalium: 175 mg

Recepten:

Zwarte bessen

Voor meer informatie zie:

kleinerand

BessenBessen

Vooral in de zomerperiode zien we de bekende Ribessoorten zoals aalbessen, zwarte bessen en kruisbessen in de winkels liggen. Aalbessen, zwarte bessen en kruisbessen zijn vooral in de periode juni tot augustus verkrijgbaar. Ze komen uit eigen land en … Lees verder →

kleinerand

Bron: 

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.