Recept: Witlofschotel met ardenner boterhamworst en tomatensaus

“Recept”

Witlofschotel met ardenner boterhamworst en tomatensaus

Categorie: Groente, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 8 struikjes witlof
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl geraspte gember
  • 8 plakjes ardenner boterhamworst
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 1/2 à 3 dl water
  • 150 gram geraspte jong belegen kaas

Bereidingswijze:

Het harde gedeelte uit de witlof halen. Kook de witlof bijna gaar (± 15 minuten) en laat uitlekken in een zeef. De witlof in de ardenner boterhamworst rollen. Bij dikke stronken witlof, deze doormidden snijden. Ondertussen de boter in een steelpan smelten en de knoflook en gember even fruiten. Bloem toevoegen. Even roeren en het koude water in één keer toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Even door laten koken en dan de tomatenpuree toevoegen, geen zout nodig. De rolletjes witlof in een in gevette schaal leggen en de tomatensaus eroverheen schenken. Kaas erover strooien en in een voorverwarmde oven op 200 ˚C zetten. De ovenschotel is klaar wanneer de kaas gesmolten is, ongeveer 15 minuten.

Serveertips:

Lekker met gekookte aardappelen of puree

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Groente, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s