Weetjes: Druiven

Druiven

Druiven

Druiven zijn rond tot ovale vruchten die groeien in trossen en behoren tot het geslacht Vitis venifera.
Van de wereldproductie aan druiven is het overgrote deel bestemd voor bereiding van wijn en andere alcoholische dranken.
een klein deel is bestemd voor druivensap, rozijnen, krenten en tafelfruit.
Tafeldruiven komen het hele jaar op de markt, ze zijn er in tal van groene en blauwe tinten.
Er bestaan veel druivenvariëteiten.
Zoet zijn de groene muskaatdruiven zoals het ras Italia.
Een ander ras dat groene druiven levert is de Rosaki.
Een bekend blauwe druivenras is de Lavallée.
Druivenrassen zonder pitjes zijn ondermeer Thompson Seedles en Sultana.
Het zijn groene, vrij kleine druiven.
In de eerste helft van het jaar is Chili de grootste aanvoerder van druiven.
Vanaf juli zijn dat vooral Griekenland en Italië.
Kasdruiven komen in kleine hoeveelheden op de markt uit België, Engeland en eigen land, het zijn exclusieve vruchten.

Bewaren en inkoop:

Let bij aankoop op gave vruchten met frisse, niet verdroogde steeltjes.
Druiven worden in bakjes of los verkocht.
Controleer ze na aankoop op rotte exemplaren.
Leg de druiven op een bord, dek ze niet af.
Op een koele plaats zijn ze op deze wijze enkele dagen en in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.

Voedingswaarde:

Per 100 gram 64 kcal. 268 kJ. / IJzer: * / Vitamine C: *

Schoonmaken en bereiden:

Trossen druiven voor gebruik enkele malen goed wassen in lauw water.
Laat de tros uitlekken in een vergiet en leg ze daarna op een schaal.
Een trosje druiven is lekker tussendoortje.
Voor het gebruik van druiven in een salade of warme gerecht kunt u eventueel de pitjes verwijderen.
Halveer de vruchten en verwijder met een puntig mesje de pitjes.
Een ander alternatief is om pitloze druiven te gebruiken.

Variëren met druiven:

  • halve druiven met stukjes appel als vulling voor appeltaart
  • toastje besmeren met verse roomkaas en beleggen met halver, blauwe druiven
  • salade van frisée met druiven
  • halve druiven meestoven met vlees
  • druiven de laatste minuten mee laten koken met groenten

Wist je dit:

****

Recepten uit het boekje, zie bron:

Zie ook andere recepten met “Druiven

www.watkokenwevandaag.wordpress.comZandtaartjes met druiven

“Recept” Zandtaartjes met druiven Categorie: Gebak Aantal personen: 8 Ingrediënten: 1 sinaasappel ½ pakje amandelspijs (150 gram) 2 el kwark 8 kant-en-klare zandtaartschuitjes 250 gram blauwe druiven Bereidingswijze: Was de … Lees verder →

Geplaatst in Gebak & Koekjes|Tags: , , , , |Een reactie plaatsen

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s