Recept: Tomatensaus

“Recept”

Tomatensaus

Categorie: Sauzen
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Pel en snipper de uien.
Maak de knolselderij en de worteltjes schoon en snij ze in blokjes.
Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes (kruis de tomaat in en doe ze 1 min. in kokend water).
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui ongeveer 2 minuten.
Voeg de blokjes wortel, knolselderij en de tomaat toe.
pers de teentjes knoflook erboven uit.
Voeg de paprikapoeder toe en laat de groente ongeveer 4 minuten zachtjes meebakken.
Voeg de wijn, de gezeefde tomaten, laurierblaadjes en de Italiaanse kruiden toe.
Laat de saus met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes sudderen.
Roer de saus af en toe door.
Verwijder de laurierblaadjes en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Voor een gladde saus kunt u het mengsel met een staafmixer pureren.
Voeg voor een Grieks smaakje een thl kaneel toe.
Deze saus kan basis zijn voor een pastasaus met gehakt.
Ook lekker op de pizza.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Sauzen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s