Recept: Hamlapjes met selderij en salie

“Recept”

Hamlapjes met selderij en salie

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Hamlapjes met selderij en salie

Ingrediënten:

  • 3 el. olijf- of arachideolie
  • 25 g boter
  • 600 g hamlappen
  • Zout en versgemalen peper
  • 4 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes
  • 2 el. Bloem
  • 200 ml kookroom
  • 200 ml vleesbouillon
  • 1 el. grove mosterd
  • 1 el. gehakte verse salie
  • Enkele salieblaadjes voor garnering

Bereidingswijze:

Verhit de olie met de boter en bak hierin de hamlapjes, bestrooid met zout en peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook. Schep de knolselderij erdoor en bak deze even mee. Strooi de bloem erover en voeg de kookroom, bouillon, mosterd en gehakte salie toe. Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten. Bak enkele salieblaadjes in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op het gerecht.

Serveertips:

Lekker met gekookte krieltjes.

Variatietips:

Vervang salie door rozemarijn, tijm of lavas. Neem in plaats van hamlapjes schouderkarbonades.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Boodschappen (nummer 1 - januari 2012) Boodschappen (nummer 1 – januari 2012)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s