“Recept”
Radicchio alla griglia
Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Ingrediënten:
- 1 grote radicchio, in kwarten, of 2 kleinere, gehalveerd
- 25 g walnoten, fijngestampt, ter garnering
- eventueel geschaafde Parmezaanse kaas
Voor de tomaten-knoflookpasta:
- 1 el knoflookpuree
- 2 el tapenade of pasta van zongedroogde tomaten
- 2 el versgeperst citroensap
- 4 el walnoten- of olijfolie
- zout en zwarte peper
Bereidingswijze:
1. Maak de tomaten-knoflookpasta door alle ingrediënten te mengen en naar smaak peper en zout toe te voegen.
2. Bestrijk de stukken radicchio volledig met deze pasta en duw het ook tussen de bladeren.
3. Leg de radicchio onder de grill of op een fijnmazig rooster op de barbecue, met het snijvlak richting de hittebron. Gril de radicchio ongeveer 3 minuten tot hij begint te slinken en aan de randen een beetje bruin wordt. Draai de stukken dan om en gril de andere kant nog 2–3 minuten.
4. Rooster de fijngestampte walnoten door ze een paar minuten in een droge steelpan op matig vuur om te scheppen tot ze een beetje bruin worden en geroosterd ruiken. Neem ze meteen uit de pan om te voorkomen dat ze verbranden.
5. Serveer de radicchio warm, bestrooid met de geroosterde walnoten en desgewenst wat geschaafde Parmezaanse kaas.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Dit recept komt uit 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot (Uitgeverij Kosmos, ISBN 978 9021553023); Weekblad Vrouw (week 40 27 september 2013)