Weetjes: Radicchio

Radicchio

Radicchio

Radicchio is familie van witlof maar wordt meestal rauw gegeten.
Het is een rond, klein kropje met wijnrode bladeren met witte nerven.
De structuur van het blad is stevig, knapperig maar toch mals.
De smaak is bitter.
De kropjes zijn ca. 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Verpak ze in plastic folie.
Radicchio combineert goed met neutraal smakende slasoorten.
Scheur de sla na wassen en drogen in stukjes of snijd hem in reepjes.
Radicchio maakt ook vaak deel uit van de kant-en-klaar verkrijgbare gemengde salades.
De salades zitten verpakt in plastic en zijn erg handig!

Bron: groentenenfruit.nl

Een variant op de gewone witlofstruikjes is roodlof.
Het is een kruising tussen radicchio en witlof.
De struikjes zijn wit met rood gevlamde bladeren.
De smaak is licht bitter.
Roodlof is geschikt voor rauw gebruik, tijdens koken of diepvriezen verdwijnt de rode kleur.
Snijd de struikjes in reepjes of maak de hele blaadjes los van de stronk.
Roodlof is 1 week houdbaar in de koelkast.
Verpak de struikjes wel in een open plastic zak.

Voor meer informatie zie:

Slasoorten (#2)

Slasoorten (#2) Frisée, ijsbergsla, batavia en rode eikenbladsla Lollo rossa, veldsla, radicchio en lollo bionda De laatste jaren is het assortiment slasoorten enorm uitgebreid. Sla is er in uiteenlopende vormen in talloze rode en groene tinten of combinaties ervan. Sla … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Radicchio
Recepten met “Roodlof”
Voedingswijzer van “Radicchio”
Voedingswijzer van “Roodlof”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.