“Recept”
Ovenschotel broccoli, wortel en krieltjes
Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram broccoli, in roosjes
- 800 gram aardappelkrieltjes, voorgekookt
- 150 gram wortels, gesneden in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 200 gram salami, in blokjes gesneden
- 100 gram geraspte kaas
- 125 gram slagroom
- 125 gram melk
- 2 el olijfolie
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 190 ˚C.
Bereidingswijze:
Doe in een wok 2 el olijfolie en voeg de ui en uitgeperste knoflook teentjes toen. En fruit de ui glazig. Voeg de wortelplakjes en de broccoli roosjes toe. Roerbak dit 5 minuten totdat de broccoli beetgaar is. Vet een ovenschaal in met olijfolie of boter. Roer in een kom de slagroom, melk en geraspte kaas door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng in de ovenschaal de aardappelkrieltjes, salamiblokjes en de broccolimengsel, breng dit eventueel nog op smaak met zout en peper. Giet het kaasmengsel erover. Zet de schaal ca. 25 á 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de schotel een mooi bruin korstje heeft gekregen.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)