Recept: Rood fruit met vanilleroom

“Recept”

Rood fruit met vanilleroom

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30 min.
Koelen: 2 uur
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Voor het fruitmengsel:

Voor de vanilleroom:

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker

Bereidingswijze:

Doe al het fruit in een zeef of vergiet, spoel het af met koud water en laat goed uitlekken.
Rits de bessen van de steeltjes.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Snijd grote aardbeien door midden of in vieren.

Doe tweederde van het fruit met de wijn en ¼ liter water in een pan.
Laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Druk dan het zacht geworden fruit door een zeef.
Vang het sap op, giet dit weer in de pan en breng het geheel aan de kook.

Roer de maïzena goed los met 4 el koud water en roer dit mengsel bij het sap.
Meng er de suiker door en schep het achtergehouden fruit erdoor.
Doe het mengsel over in een schaal of dessertschaaltjes.
Laat afkoelen en zet dan 2 uur afgedekt en koel weg.

Maak kort voor serveren de vanilleroom.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en krab het merg eruit.
Klop de slagroom halfstijf.
Roer er beetje bij beetje de suiker en het merg van het vanillestokje door.
Schep de room op het fruit en serveer.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s