“Recept”
Hete bliksem: Hoe maak je die klaar!!!
(basis recept)
Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten, Hoe maak je die klaar!!!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Ingrediënten:
- 750 gram zoete appels (Dijkman zoet)
- 250 gram zure appels (Goudreinet)
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 40 gram boter
- Snufje zout
Bereidingswijze:
De aardappelen schillen en in gelijke stukken snijden. Schil de appels, snijd de appels in vieren en haal de klokhuizen er uit. Zet een flink pan met ruim water op het vuur en breng de aardappels en de appels met een snufje zout aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur lager, en laat je het in ± 20 minuten gaar koken. Als de aardappels gaar zijn, giet je het af. En stampen je alles goed door elkaar.
Serveertips:
Lekker met uitgebakken spekjes, rookworst of bloedworst.
Variatietips:
De verhouding van de appels kan variëren. Maar de basis is 1 kilo aardappelen op 1 kilo appels. Zo kan je meer zure appels doen dan zoet appels. (¼ zuur om ¾ zoet, ½ zuur om ½ zoet of ¾ zuur om ¼ zoet). Of vervang de zoete appels eens voor (stoof of hand) peren.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)