Recept: Citroen gevuld met citroen-limoenijs

“Recept”

Citroen gevuld met citroen-limoenijs

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Was de citroenen en limoenen.
Halveer 4 mooie citroenen en pers ze uit.
Verwijder uit de schillen de witte velletjes en snijd van de smalle kant een plakje af, zodat ze mooi kunnen staan.
Snijd van 1 citroen en 1 limoen de schil dun af.
Pers deze ook uit.
Breng in een pan 3 dl water met de schilletjes aan de kook.
Los de suiker erin op en laat het mengsel ca. 10 minuten zachtjes koken en laat het hierna afkoelen.
Roer vervolgens het citroenlimoensap erdoor en schenk dit mengsel in een lage diepvriesdoos.
Laat het sapmengsel in ca. 2 uur half bevriezen.
Schep het elk half uur door met een vork en maak het van de kanten los.
Splits ondertussen het ei en klop het eiwit stijf.
Klop het eiwit door het ijs en laat alles in nog eens ca. 2 uur bevriezen.
Roer het nog 2 keer met de vork door.
Snijd de limoen in dunne plakjes.
Zet de citroenhelften op 4 bordjes.
Schep met een ijsbolletjestang ijs erin.
Garneer met de limoenplakjes.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s