Ronde tomaat
Dit is de gangbare tomaat. Deze soort wordt in de Hollandse kassen en in subtropische landen geteeld. De tomaten zijn rond van vorm en zijn in rode en gele tinten verkrijgbaar. Deze “gewone” tomaat is vooral geschikt om rauw te eten in salades of als broodbeleg. Trostomaten wordt per trosje geknipt en verkocht. Doordat ze een week langer aan de plant hangen dan de ronde tomaat heeft de trostomaat een echte tomatensmaak. En net als de ronde tomaat in diverse kleuren verkrijgbaar.
Aanvoertijd:
Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar.
Voedingswaarde:
De voedingswaarde per 100 gram:
- Energetische waarde: 17 (kcal)
- Koolhydraten: 3,9 gram
- Eiwit: 0,9 gram
- Vet: 0,2 gram
- Vitamine C: 13,7 mg
- Vitamine B1: – mg
- Vitamine B2: – mg
- Calcium: 10 mg
- IJzer: 0,3 mg
- Kalium: 3237 mg
Recepten:
“Tomaten”
Voor meer informatie zie:
Tomaten (#2)
Pruimtomaat of pomodori, rode en oranje kerstomaten, vleestomaten en ronde tomaten Samen met de aardappel, aubergine en paprika behoort de tomaat tot de nachtschadenfamilie. De tomaat vindt z’n oorsprong in Zuid-Amerika en kwam via Midden-Amerika in … Lees verder →