Weetjes: Rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn geldt als het symbool van hernieuwde kracht.
Oorspronkelijk komt dit kruid uit Zuid-Europa.
Rozemarijn werd vroeger en ook nu nog gebruikt in parfums en medicijnen.
Het kruid bloeit prachtig blauw.
Volgens de legende had Maria haar mantel te drogen gelegd op de witte bloemetjes van de rozemarijn.
Toen Maria haar mantel weghaalde kleurden de bloemetjes blauw.
Rozemarijn is het kruid van de trouw.
Daarom werden er kransen van gevlochten voor bruiden.
Ook werd het kruid verwerkt in taarten en kerstpuddingen.
Op Nieuwjaarsdag gaf men elkaar een boeket rozemarijn als bescherming tegen tegenspoed.
Rozemarijn heeft een heerlijke, kruidige smaak.
Het wordt veel in de Spaanse, France en Italiaanse keuken gebruikt.
Rozemarijn verfijnt de smaak van gerechten met vruchtgroenten en runderstoofvlees.
Rozemarijn wordt met een gerecht meegekookt.

Variëren met rozemarijn:

  • In pittige soepen
  • Bij rund- of varkensvlees
  • Bij doperwten, bleekselderij, peulvruchten en paddenstoelen
  • In omelet en roerei

Voor meer informatie zie:

Tuinkruiden

Tuinkruiden Door de eeuwen heen zijn er kruiden verbouwd en verwerkt. Oorspronkelijk werden ze vooral gebruikt als geneesmiddel. Aan sommige kruiden werd zelfs toverkracht toegeschreven. Het gebruik van kruiden in de keuken was minder bekend … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Rozemarijn
Voedingswijzer van “Rozemarijn”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.