“Recept”
Fusilli met peterseliewortel en spekjes
Categorie: Hoofdgerecht, Pasta
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
(Dit recept is uitgetest)
Ingrediënten:
- 300 gram magere spekblokjes
- 600 gram peterseliewortel
- 4 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- ½ tl verse rozemarijn
- 350 gram fusilli
- Peper
- Zout
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Schil de peterseliewortel en snijd ze in blokjes. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olijfolie in en pan en bak hierin de spekblokjes uit. Schep er dan de peterseliewortel, knoflook en rozemarijn door. Draai de hittebron wat lager en laat alles ongeveer 5 tot 8 minuten zachtjes bakken tot de peterseliewortel gaar is. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Laat de fusilli uitlekken in een vergiet en schep deze dan door het spek – peterseliewortel mengsel. Geef de kaas er apart bij.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)