Weetjes: Sugar snaps

Sugar snaps

Sugar snaps

Sugar snaps vallen onder de verse peulvruchten die je helemaal kunt eten, net zoals bijvoorbeeld peultjes en sperziebonen.
Ze hebben wat weg van peultjes maar zijn een stuk boller en smaken zoeter.
Eigenlijk zijn sugar snaps nog niet rijp als ze geoogst worden.
De zaden zitten dus nog in de peul, maar juist dat zorgt voor de lekkere smaak.
Tijdens de bereiding blijven sugar snaps knapperig en frisgroen.
Sugar snaps zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Bewaren en inkoop:

Koop knapperige sugar snaps met een gladde, glimmende en frisgroene peul.
Bij verse peulen is het steeltje frisgroen.
Sugar snaps bewaar je het beste in een papieren zak of een open plastic zak met gaatjes.
In de koelkast blijven ze ongeveer 2 dagen goed.

Voedingswaarde:

Per 100 gram Vitamine C: 35 mg, Betacaroteen: 30 ug, Kalium: 250 mg, Fosfor: 30 mg, IJzer: 0,5 mg

Schoonmaken en bereiden:

Eet sugar snaps niet rauw.
Ze bevatten een giftige stof die door koken eerst onschadelijk moet worden gemaakt.
Was de sugar snaps, snijd het topje met een scherp mes van de peul en neem meteen de harde vlezige draad mee die langs de naad van de peul loopt.
Snijd ook het onderste puntje van de peul en neem vervolgens de draad aan de andere kant van de peul mee.

Bereidingstijden van sugar snaps:

  • Koken: ca. 3 – 5 minuten
  • Magnetron: ca. 3 – 4 minuten op 750 watt (per 200 gram sugar snaps)
  • Roerbakken: ca. 3 – 5 minuten

Variëren met sugar snaps:

  • Koken en mengen met bijvoorbeeld sperzieboontjes, worteltjes en roosjes broccoli
  • Verwerken in een salade. Bijvoorbeeld in een salade met rucola, cherrytomaatjes en geitenkaas
  • Roerbakken voor bijvoorbeeld een menggerecht met rijst, kip, cashewnoten, champignons, rode paprika en sojasaus

Wist je dit:

****

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Sugar snaps”
Voedingswijzer van “Sugar snaps”

Bron: groentenfruitbureau.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s