Weetjes: Baby ananas

Baby ananas

Foto bron: versselect.nl

Omschrijving:

De baby ananas ook wel Victoria ananas genoemd, heeft een oranjegele schil. Het vruchtvlees is prachtig goudgeel, heel erg sappig, zoet en aromatischer dan dat van een gewone ananas. De kroonbladeren zijn stekelig.

Productielanden:

Réunion, Mauritius, Zuid-Afrika.

Aanvoertijd:

Het hele jaar door.

Gebruik:

Baby ananas heeft zo’n verfijnde smaak en kleur dat het jammer is om de vrucht te verwerken in een compote of crème. Eet het vruchtvlees puur. Snij de ananas en de kroonbladeren in de lengte doormidden, halveer de helften nog eens. De kern hoeft er niet uit, die is zo zacht en klein dat hij mee opgegeten kan worden.

Houdbaarheid:

Enkele dagen bij kamertemperatuur.

Voegingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Baby ananas:

  • Energetische waarde: 211 kJ (50 kcal)
  • Koolhydraten: 12,0 gram
  • Eiwit: 0,4 gram
  • Vet: 0,0 gram
  • Vitamine C: 25,0 mg
  • Vitamine B1: –
  • Vitamine B2: –
  • Calcium: 12,0 mg
  • IJzer: 0,4 mg
  • Kalium: –

Andere benamingen:

Baby ananas of Victoria ananas

Recepten:

Zie ook andere recepten met “Baby ananas

kleinerand

www.watkokenwevandaag.wordpress.comBabyananas met vanille-ijs

“Recept” Babyananas met vanille-ijs Categorie: Nagerecht Aantal personen: 4 Ingrediënten: 2 baby ananassen ½ liter vanilleijs Bereidingswijze: Halveer de ananassen en snij het vruchtvlees voorzichtig los. Serveer de vruchthelften met … Lees verder →

Geplaatst in Nagerecht|Tags: , |Een reactie plaatsen

kleinerand

www.watkokenwevandaag.wordpress.comBabyananas met kokosroom

“Recept” Babyananas met kokosroom Categorie: Nagerecht Aantal personen: 4 Ingrediënten: 4 baby ananassen 2 dl room 1 el suiker 1 el Batida de coco (kokoslikeur) 1 el geraspte kokosnoot Bereidingswijze: Snij het kapje met de … Lees verder →

Geplaatst in Nagerecht|Tags: , , , , |Een reactie plaatsen

kleinerand

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie