Weetjes: Babaco

Babaco

Foto bron: naturespride.nl

De Latijnse naam is Carica pentagona Caricaceae. Babaco is familie van de papaja. En komt oorspronkelijk uit de Andes in het noordwesten van Zuid-Amerika. De babaco heeft een cilinderachtige vorm. De vrucht heeft een lengte van 20-30 cm en een doorsnede van ca 12 cm. Bij de steelaanzet is de vrucht stomp van vorm en aan het uiteinde puntig. De schil is groen van kleur en verkleurt tijdens het rijpen geel. De vrucht heeft sappig geel vruchtvlees zonder zaden. De smaak is verfrissend zoet-zuur en heeft iets weg van aardbeien met meloen. Een babaco heeft geen afval, hij kan met schil worden geconsumeerd. In landen van herkomst is de babacosap een geliefde drank.

Aanvoertijd:        

Zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Babaco:

  • Energetische waarde: 150 kJ (36 kcal)
  • Koolhydraten: –
  • Eiwit: –
  • Vet: –
  • Vitamine C: zeer veel
  • Vitamine B: aanwezig
  • Calcium: –
  • IJzer: aanwezig
  • Kalium: –

Recepten:

Babaco

Voor meer informatie zie:

kleinerand

Papaya en banacoPapaja en babaco

De papaja of papaya en de babaco zijn naaste familieleden van elkaar. Hun oorsprong ligt in Zuid-Amerika. Papaja- en babacobomen hebben een kale, rechte stam met … Lees verder

kleinerand

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.