Receptenbak

Heeft u ook een heerlijk recept dat u met ons wilt delen… ja !?

Nou dat kan, onderaan deze pagina staat Geef een reactie.
Typ of plak hier het recept en druk vervolgens op Reactie plaatsen.

Deze pagina ook wel (receptenbak) genoemd word regelmatig opgeschoond, onder de meeste weetjes & alle recepten kan je ook reacties plaatsen en die blijven wel staan.!!

En klaar is Kees of Mariska😉

(Om spam te voorkomen moet de reactie of recept eerst worden goed gekeurd voor dat hij op de site verschijnt.)

3 reacties op Receptenbak

  1. Anita Kiers zegt:

    Hoi, ik had je dit recept nog beloofd te mailen. van internet geplukt, ik heb er zelf nog wat andere ‘ouderwetse’ Hollandse groenten aan toegevoegd. Benieuwd wat je ervan vindt!
    Stoofschotel met zoete aardappel en knolraap

    Een heerlijke stoofschotel met kleine koekjes van zonnebloempitten en Parmezaanse kaas om erbij te serveren. Ik gebruik de deksel van een potje kruiden om ze uit te snijden. Meestal maak ik een dubbele portie van deze mini-koekjes, want iedereen vindt ze altijd erg lekker. Ze maken de stoofschotel echt af. Alle soorten groenten kunnen worden gebruikt, maar gebruik ongeveer dezelfde hoeveelheden.
      Klaar in 1 uur 20 minuten

    Ingrediënten
    Porties: 6
    250 gr bloem
    1 theelepel bakpoeder
    55 gr margarine
    25 gr zonnebloempitten
    2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    160 ml melk, apart te verwerken

    3 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    1 ui, gesneden
    2 wortels, fijngesneden
    3 knolrapen, fijngesneden
    1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
    2 stengels selderij, in plakjes gesneden
    175 gr stukjes broccoli
    1/2 theelepel gemalen koriander
    1/2 theelepel gedroogde oregano
    1/2 theelepel gedroogde basilicum
    1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    550 gr in blokjes gesneden tomaten uit blik
    235 ml groentebouillon

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 50 minuten
    1. Verwarm een ​​oven voor op 190°C.
    2. Meng de bloem en het bakpoeder samen in een kom. Meng de margarine door het bloemmengsel tot een fijn kruimelbeslag. Roer de zonnebloempitten en de Parmezaanse kaas door het mengsel. Voeg het merendeel van de melk toe en meng tot een stevig deeg.
    3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol uit tot 1 cm dikte. Snij cirkels van 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de koekjes met de rest van de melk.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes lichtbruin en niet langer nat in het midden zijn, ongeveer 20 minuten. Zet opzij.

    5. Verhit de olie in een grote pan op matig tot hoog vuur, en roerbak de ui, wortels, knolrapen, zoete aardappel, selderij, en broccoli in de hete olie tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met de koriander, oregano, basilicum, zout en peper, voeg dan de tomaten en de groentebouillon toe. Laat het mengsel sudderen tot het heet is en het iets is ingedikt, in ongeveer 20 minuten. Serveer in kommen met daarop de mini-koekjes.

  2. Anita Kiers zegt:

    En ook nog even een tip: een geweldig boek dat ik ondanks op de kop tikte. Yotam Ottolenghi: Plenti, groente genoeg om héél lekker te koken. (Fontaine uitgevers) fantastsich boek voor niet-geitenwollensokken-(soms)-vegetariërs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s