Recept: Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

“Recept”

Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
(Dit recept is uitgetest)

Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes (2)

Ingrediënten:

  • 1,3 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • zout en versgemalen peper
  • 1 bos bleekselderij, in smalle boogjes
  • 200 g gerookte spekblokjes of –reepjes
  • 150 g ontbijtspek of bacon
  • 3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm
  • 125 ml crème fraîche of warme melk

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan. Rooster het ontbijtspek of bacon in het spekvet. Giet de aardappelen en selderij af. Meng de spekblokjes, bosui en crème fraîche of melk erdoor en stamp tot een grove stamppot. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de stamppot met ontbijtspek of bacon erop.

Variatietips:

Neem in plaats van bleekselderij eens knolselderij of prei en schep er 50 gram geraspte kaas door.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

Bron: Boodschappen (Nummer 8 - September 2011) Boodschappen (Nummer 8 – September 2011)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s