“Recept”
Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes
Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
(Dit recept is uitgetest)
Ingrediënten:
- 1,3 kg aardappelen, geschild en in stukken
- zout en versgemalen peper
- 1 bos bleekselderij, in smalle boogjes
- 200 g gerookte spekblokjes of –reepjes
- 150 g ontbijtspek of bacon
- 3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm
- 125 ml crème fraîche of warme melk
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan. Rooster het ontbijtspek of bacon in het spekvet. Giet de aardappelen en selderij af. Meng de spekblokjes, bosui en crème fraîche of melk erdoor en stamp tot een grove stamppot. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de stamppot met ontbijtspek of bacon erop.
Variatietips:
Neem in plaats van bleekselderij eens knolselderij of prei en schep er 50 gram geraspte kaas door.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Boodschappen (Nummer 8 – September 2011)