Recept: Steak tartaar met balsamicodressing

“Recept”

Steak tartaar met balsamicodressing

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 200 g kogelbiefstuk van de bovenbil
  • 4 tl extra vergine olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 2 dl zonnebloemolie
  • ½ sjalotje, gesnipperd
  • 1 tl mosterd + wat extra
  • Ketchup
  • Tabasco
  • Worcestersauce
  • Kappertjes
  • Eventueel 4 rauwe eidooiers (maar dan wel kakelverse!)
  • Zakje rucola

Bereidingswijze:

1. Snij de biefstuk in grove stukken van ± 2 x 2 cm. Hak ze fijn met het gehaktmolentje van de staafmixer of snij ze met de hand zo fijn mogelijk. Breng de tartaar op smaak met zout en peper en de olijfolie.

2. Doe voor de dressing de balsamicoazijn, 1 tl mosterd, peper, zout, suiker en ¼ sjalot in een maatbeker. Zet een staafmixer erop en voeg heel langzaam 2 dl zonnebloemolie toe.

3. Serveer bij dit gerecht een bakje ketchup, mosterd, kappertjes, sjalotjes, tabasco en worcestersauce. Iedereen kan daar naar eigen smaak wat toevoegen.

4. Leg wat rucola in het midden van een bord en schep hierop een kwart van de tartaar. Versier het bord met wat balsamicodressing en geef de bakjes met smaakmakers erbij.

5. Leg eventueel een halve eierschaal met de eidooier erin op de steak tartaar.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Dit recept komt van stsjaak.nl; Weekblad Vrouw (week 13 22 Maart 2013)

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s