Recept: Bloemkoolsoep met coquilles, gedroogde ham en bieslookolie

“Recept”

Bloemkoolsoep met coquilles, gedroogde ham en bieslookolie

Categorie: Voorgerecht, Soepen, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Oventijd: ca. 10 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • Scheutje cognac
  • Peper en zout
  • 1 ui
  • Groentefond of bouillonblokje
  • 8 verse coquilles
  • 2 plakjes gedroogde ham
  • 5 stengels bieslook
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Snij de bloemkool in grove stukken van ±  4×4 cm. Smoor ze <in olie?> lekker aan met wat zout en peper. Het mag best een beetje kleuren, zo komt er meer smaak vrij.

2. Blus de bloemkool af met een scheut cognac. Voeg wat <hoeveel> groentefond toe en laat het lekker pruttelen totdat de bloemkool gaar is.

3. Pureer de bloemkool tot een zachte, zalverige soep. Voeg eventueel wat zout en peper toe.

4. Mix voor de bieslookolie de bieslook, <hoeveel?> olijfolie, peper en zout met een staafmixer totdat er een knalgroene olie ontstaat.

5. Leg de plakjes ham op bakpapier in de oven (160 ˚C) tot ze knapperig zijn. Snij ze in stukjes.

6. Bak de coquilles ± 60 seconden <in olie?> aan iedere kant mooi goudbruin.

7. Schep de soep in een soepbord en leg hierop twee coquilles. Druppel er wat olie omheen en maak de soep af met wat stukjes gedroogde ham.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Dit recept komt van stsjaak.nl; Weekblad Vrouw (week 13 22 Maart 2013)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Ovengerecht, Soepen, Voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s