Recept: Crunchy geroosterde pastinaak met mieriksworteldip

“Recept”

Crunchy geroosterde pastinaak met mieriksworteldip

Categorie: Hapjes, Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Oventijd: ca. 15 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 500 g pastinaak, schoongeboend, tot frieten gesneden
  • 8 el olijfolie of koudgeperste koolzaadolie
  • 50 g semolina (fijngemalen griesmeel)

Voor de mieriksworteldip:

  • 150 ml crème fraîche of yoghurt
  • 1 el mierikswortelsaus
  • zout en zwarte peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 230 ºC/gasstand 8.

2. Kook de pastinaken 8 minuten of tot ze zacht worden in 1 cm kokend water.

3. Schenk vlak voordat de pastinaken gaar zijn de olie in een braadslee en zet in de oven om op te warmen.

4. Laat de pastinaken goed uitlekken en strooi de semolina erover. Zorg dat ze er volledig mee bedekt worden.

5. Leg de pastinaken in de olie en bak ze goudbruin en knapperig. Draai ze na ongeveer 10 minuten om.

6. Maak de dipsaus door de crème fraîche of yoghurt met de mierikswortelsaus te mengen. Voeg peper en zout naar smaak toe.

7. Neem de pastinaken uit oven, dep droog met keukenpapier en leg op een dienschaal of op afzonderlijke borden. Serveer de mieriksworteldip erbij.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot (Uitgeverij Kosmos, ISBN 978 9021553023) Dit recept komt uit 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot (Uitgeverij Kosmos, ISBN 978 9021553023); Weekblad Vrouw (week 40 27 september 2013)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Hapjes & Smeersels, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s