Recept: Asperges uit de oven met erwtjesrisotto

“Recept”

Asperges uit de oven met erwtjesrisotto

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Oventijd: ca. 20 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 900 ml kokend water
  • 1 tl groentebouillonpoeder
  • 1 ui, gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 350 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn, sherry, Noilly Prat of droge martini
  • 350 g groene asperges, bijgesneden en gehalveerd
  • 200 g doperwtjes, uit de diepvries, ontdooid
  • zout en zwarte peper
  • gehakte munt, voor erbij
  • geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC/gasstand 6. Verwarm een grote ovenschaal (of braadslee) om de risotto in te bereiden.

2. Doe het kokende water met het bouillonpoeder in een pan, roer en hou de bouillon op laag vuur warm.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en selderij 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook en rijst toe. Bak alles al omscheppend 1-2 minuten. Voeg de wijn, sherry of droge martini, 1 theelepel zout en een draai zwarte peper toe en laat het op het vuur borrelen tot de vloeistof is geabsorbeerd.

4. Schep het rijstmengsel in de voorverwarmde ovenschaal en schenk de bouillon erbij. Roer goed om alle ingrediënten gelijkmatig te verdelen.

5. Bak de rijst onafgedekt 20 minuten in de oven, of tot hij zacht is maar nog wel zijn vorm heeft en de bouillon is geabsorbeerd.

6. Begin 10 minuten voordat de risotto gaar met de asperges. Kook ze 4-6 minuten of tot ze zacht zijn in een beetje kokend water.

7. Voeg kort de erwtjes toe, alleen om ze te verwarmen, en giet af.

8. Roer de risotto goed door als hij gaar is, dan wordt het lekker romig. Breng op smaak met peper en zout, voeg de asperges, erwtjes en gehakte munt toe, roer alles door en serveer het gerecht meteen, desgewenst met wat Parmezaanse kaas.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot (Uitgeverij Kosmos, ISBN 978 9021553023) Dit recept komt uit 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot (Uitgeverij Kosmos, ISBN 978 9021553023); Weekblad Vrouw (week 40 27 september 2013)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s