Recept: Aziatische varkenshaas-curry

“Recept”

Aziatische varkenshaas-curry

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-60 minuten
(Dit recept is uitgetest)

Aziatische varkenshaas-curry (2)

Ingrediënten:

  • 500 gram varkenshaas
  • scheutje olijfolie
  • 1 zoete puntpaprika in ringen
  • 300 gram basmati rijst
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 15 gram koriander, verse blaadjes
  • 2 cm gemberwortel, geschild
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • ½ rode peper, zaad verwijderen
  • 1 tl karwijzaad
  • ½ tl kardemom
  • 1 kruidnagel
  • 5 zwarte peperkorrels
  • ½ tl koenjit (kurkuma)
  • ½ kaneelstokje
  • 200 ml kokosmelk (uit blikje)

Bereidingswijze:

Fruit de ui in de zonnebloemolie, voeg de tomaat toe en laat het vocht verdampen. Pureer in keukenmachine of met een staafmixer de koriander, gemberwortel, knoflook, rode peper, karwijzaad, kardemom, kruidnagel, peperkorrels en koenjit. Bak deze pasta een paar minuten samen met de gefruite ui en tomaat en voeg het kaneelstokje en de kokosmelk toe. Laat het geheel zachtjes inkoken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 15-20 minuten rosé. (58 graden kerntemperatuur). Bak de ringen rode puntpaprika. Neem de varkenshaas uit de pan en laat deze 10 minuten rusten. Snijd de varkenshaas in niet te dunne plakken, verdeel deze over vier borden en schep er wat saus overheen. Schep de rijst ernaast en garneer met de stukjes gebakken puntpaprika. Dit is vreselijk lekker en ziet er erg leuk uit.

Serveertips:

Lekker met komkommer- of zoetzure salade

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Receptenkaartje keurslager

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s