Recept: Cheesecake met rum en rozijnen

“Recept”

Cheesecake met rum en rozijnen

Categorie: Gebak, Taarten, Ovengerecht
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: ca. 115 minuten
Koelen: 24 uur
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 400 g verse roomkaas
  • 300 g ricotta
  • 50 g gesmolten boter
  • 4 eieren
  • 180 g rozijnen
  • 200 g speculaas
  • 130 kristalsuiker
  • 1 el bloem
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 5 cl bruine rum.

Voor de saus:

  • 10 cl vloeibare room
  • 125 g kristalsuiker

Bereidingswijze:

1. Doe de rozijnen in een kom. Voeg 5 cl kokend water en de rum toe. Laat 30 minuten wellen.

2. Verkruimel de speculaas. Meng de kruimels, kaneelpoeder en de gesmolten boter door elkaar. Verdeel over de bodem van een springvorm met een hoge rand en een diameter van ca. 23 cm en druk het een beetje aan. Zet 20 minuten in de koekast.

3. Verwarm de oven voor (160 °C of stand 5-6). Meng de roomkaas, ricotta en de kristalsuiker glad. Voeg één voor één de eieren toe en blijf stevig roeren.

4. Haal de rozijnen uit het vocht, knijp ze uit en hou 2 el apart voor de garnering. Bestrooi de rest van de rozijnen met de bloem. Meng voorzichtig en voeg toe aan het kaasmengsel. Meng opnieuw met een spatel. Verdeel over de koekbodem en zet in de oven. Laat 15 minuten bakken. Zet de oven op 120 °C (stand 4) en laat nog 50 minuten bakken. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Zet 24 uur in de koelkast.

5. Breng voor de karamelsaus de suiker en 5 cl water aan de kook. Wacht tot er een amberkleurige karamel ontstaat, haal van het vuur en blus af met de vloeibare room. Zet nog 2 minuten op een zacht vuur, voeg de apart gehouden rozijnen toe en laat afkoelen.

6. Snij de cheesecake in 8 porties. Dien op met een vleugje karamelsaus met rozijnen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Cheesecakes (Uitgeverij Deltas, ISBN 9789044736106) Dit recept komt uit Cheesecakes (Uitgeverij Deltas, ISBN 9789044736106); Weekblad Vrouw (week 38 13 september 2013)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s