Recept: Gevulde komkommer

“Recept”

Gevulde komkommer

Categorie: Groente, Bijgerecht
Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd  ca. 40 minuten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote komkommers
  • 1 oud broodje
  • 2-3 aardappelen
  • 2 uien
  • 100 gram varkens- of kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 1 tl mosterd
  • Zout
  • Peper
  • ½ liter bouillon
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el zure room

Bereidingswijze:

Snijd de uiteinden van de komkommers. Schil ze en halveer ze in de lengte. Verwijder met een lepeltje grondig de pitjes.

Week voor de vulling het broodje in wat water. Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Pel en snipper 1 ui. Vermeng in een kom het gehakt met de uiensnippers en de aardappelrasp.

Druk het geweekte broodje uit, maak het klein en voeg het ei, mosterd, zout en peper toe aan de kom. Kneed het mengsel met vochtige handen tot een glad geheel.

Vul steeds helft van een komkommer met het mengsel. Zet de andere helft op de gevulde helft en bind de stukken met keukengare vast. Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook en smoor daarin de stukken komkommer circa 25 minuten.

Pel voor de saus de tweede ui en snijd in kleine blokjes. Verwarm de boter en bak daarin de uienblokjes. Strooi de bloem erover en bak deze kort mee tot hij bruin is.

Giet er onder voortdurend roeren 350 ml bouillon bij om een mooie saus te krijgen. Breng de saus op smaak met wijn, zout en peper en roer er tot slot de zure room door. Snijd de komkommers schuin in grote stukken en serveer ze met de saus en gekookte aardappelen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Groente en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s