Recept: Kippenboutjes met rozemarijn en champignonsaus (met in de schil gekookte aardappelen)

“Recept”

Kippenboutjes met rozemarijn en champignonsaus (met in de schil gekookte aardappelen)

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten
  • 3 el vloeibare boter
  • 2 tl rozemarijn
  • 1 kilo aardappelen met schil
  • 600 gram spinazie
  • 1 zakje champignonsaus

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de kippenbouten met vloeibare boter.
Bestrooi ze rondom met de rozemarijn en wat peper en zout. Leg ze in een braadslede.
Laat ze midden in de oven in ca. 40 minuten gaar worden. Kook ondertussen de aardappelen in ca. 20 minuten in een laagje water met wat zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Was de spinazie goed en kook de het in 5-10 minuten gaar. En giet deze af en laat hem goed uitlekken, en doe dan vervolgens de spinazie weer terug in de pan. Maak de champignonsaus klaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Roer 4 el saus door de spinazie. Verdeel de aardappelen en spinazie over vier grote borden en leg de kippenbouten ernaast. Schep de rest van de saus over de kip.

Variatietips:

U kunt de kip ook eerst met wat geperste knoflook inwrijven en dan pas met vloeibare boter bestrijken.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Onbekend

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s