Recept: Zachtfruit Pita

“Recept”

Zachtfruit Pita

Categorie: Lunchgerecht, Tussendoortje
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 250 gram aardbeien
  • 2 pitabroodjes
  • 1 bolletje gember
  • 1 lente-uitje
  • 1 kleine avocado
  • zout, (grof)gemalen peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 flinke eetlepels yoghurtmayonaise
  • 2 blaadjes sla (lollo bionda)

Bereidingswijze:

Was de aardbeien in koud water en verwijder de kroontjes. Halveer ze. Bak de pitabroodjes in een oven of broodrooster volgens aanwijzing op de verpakking. Hak intussen de gember zeer fijn. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Schil de avocado, verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in reepjes. Bestrooi met zout en peper. Meng kerriepoeder en gember door de yoghurtmayonaise. Snij de pitabroodjes aan één kant open. Bestrijk de binnenkant met de yoghurtmayonaise. Steek er de sla in en vul met avocado, aardbeien en lente-ui.

Serveertips:

In aluminiumfolie zijn de pita’s heel goed mee te nemen. Besprenkel de gesneden avocado dan wel met citroensap.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: groentenfruitbureau.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Lunchgerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s